Jump to content

Panteon

AZ ICOMOS MNB PANTHEONJÁRÓL

Az ICOMOS MNB néhány éve létrehozta „Pantheon”-ját, melynek tablóit a Titkárság előtti folyosón helyezte el. Az évek során eddig mintegy tíz tabló került a falra.
Az ICOMOS MNB e munkával arra törekszik, hogy a magyar műemlékvédelem – tágabb érelemben a magyar épített örökség – megőrzésében, gondozásában, a műemlékvédelmet szolgáló kutatásban, ismeretterjesztésben, oktatásban, igazgatási munkában, stb. elismerten sokat tevő, bármilyen foglalkozású szakemberek tevékenységének megörökítésére az ICOMOS PANTHEON-ban emléket állítson. Előnyben részesülnek azok, akik életükben a műemlékvédelem/örökségvédelem érdekében végzettekért hazai vagy nemzetközi magas kitüntetésben, ill. kiemelkedő munkaköri beosztásban nem részesültek. Élő személyt a Pantheonba jelölni nem lehet.
Az MNB Elnöksége fontosnak tartja, hogy távlatban megteremtse annak lehetőségét, hogy a Pantheon személyiségei – bővebb életrajzzal, tevékenységük részletezésével, publikációik összefoglalásával, stb. – a jövőben valamilyen méltó kiadványban is meg legyenek örökítve.

Mindezek érdekében az Elnökség arra kéri az ICOMOS MNB tagjait, hogy tegyenek javaslatot a Pantheon fentiek szerinti további bővítésére.
Javaslataikat e-mailen , vagy levélben 1014 Budapest, Táncsics M. u. 1. várjuk.

Köszönettel
az ICOMOS Elnöksége

ICOMOS MAGYAR NEMZETI BIZOTTSÁG EGYESÜLET
1014 Budapest, Táncsics Mihály u. 1. 3/308.
Tel/fax: 06 1 2254-966
Tel: 06 1 2254-965
E-mail:
© 2006 ICOMOS - Impresszum

Impresszum infó

Kreatív weboldal készítés: Senswerk